Biersoorten

kies de BIERSOORT die je lekker vindt

Hoeveel verschillende biersoorten zijn er?

De ontwikkeling van biersoorten gaat zo snel, dat de vraag hoeveel biersoorten er zijn morgen alweer achterhaald is. Er bestaat wereldwijd geen uniforme lijst met omschrijvingen van alle biersoorten en -stijlen. Het beoordelen van biersoorten gebeurd veelal via eigen omschrijvingen door een tal van verschillende organisaties. Er bestaat een soort van richtlijn die ongeveer 35 verschillende hoofdcategorieën typeert. Belangrijke hoofdcategorieën zijn bijvoorbeeld IPA, Sour, Porter,Stout en Barley wines. Doordat er steeds vaker wordt geëxperimenteerd met de ingrediënten van het bier, ontstaan er verschillende bierstijlen.

IPA

Bekijk hier onze IPA bieren

Klik Hier

Sour

Bekijk hier onze Sour (zure) bieren

Klik Hier

Porter

Bekijk hier onze Porter bieren

Klik Hier

Stout

Bekijk hier onze Stout bieren

Klik Hier

Barley wine

Bekijk hier onze Barley wines

Klik Hier

Bierstijlen

Bij een IPA zijn er door ontwikkeling in de bierstijl, biersoorten ontstaan zoals een Double IPA, een New England IPA en zelfs een Quadruple IPA. Deze bierstijlen verschillen in smaak, maar zijn wel herkenbaar in een bepaalde categorie. Een mooie metafoor, is die van verschillende type auto’s. Zo is er een Volkswagen (VW) met allerlei verschillende vermogens, kleuren, groottes en opties . Zo werkt het ook met bier. IPA’s hebben verschil in bitterheid, alcohol en er wordt soms fruit toegevoegd. Zo zijn er honderden verschillende bierstijlen te omschrijven.

Twee, drie of zelfs some meerdere bierstijlen

Kleine brouwerijen, ook wel microbrouwerij of ambachtelijke brouwerij, brouwen vaak bier in zeer beperkte hoeveelheden. Deze brouwers, brouwen wereldwijd veel nieuwe bieren die vaak gebaseerd zijn op twee of soms wel drie of meerdere bierstijlen. Hierdoor ontstaan er tal van nieuwe bierstijlen.

Winkelwagen
0
  0
  Your Cart
  Your Cart is EmptyBack to Shop
   Calculate Shipping
   Scroll naar boven

   We zien je graag terugkomen

   Je moet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt om onze website te betreden

   Ben je 18 jaar of ouder?