Alles wat je moet weten over Barley wines
Wat is een Barley wine?
Barley Wine (ook wel barleywine genoemd) is geen wijn, maar een biersoort uit het 18e-eeuwse Engeland. Het sterke bier is volmondig met een rijke koper tot donker roodbruine kleur en heeft een gemiddelde hoppigheid. Veel van de nootachtige, geroosterde, karamel aroma’s van het bier komen van een royale hoeveelheid mout, terwijl hop en gist de achtergrond smaak en body toevoegen. Amerikaanse gerstewijnen zijn meestal hoppiger, terwijl de Britse gerstewijnen evenwichtiger en zachter zijn. Het hoge alcoholgehalte in gerstewijn geeft het een boozy karakter en het bier is vooral goed om te laten rijpen. Het complexe smaakprofiel van het bier en de neiging tot bewaren trekken overeenkomsten met wijn, vandaar de naam.

Verschillende stijlen barley wines
British-Style Barley Wine
American-Style Barley Wine
Welk alcoholpercentage zit er in een Porter?
Waar bewaar je een Barley wine?
12 tot 15 graden.In een kelder is de ideale plek.
Omdat niet iedereen een kelder heeft, is de koelkast ook prima. Let op! Voordat je een barley wine wil nuttigen, haal je deze minimaal een half uur van te voren uit de koelkast. Zo kan de barley wine opwarmen en op de juiste temperatuur worden gedronken.
Hoe smaakt een Barley wine?
Barley wines en eten
Kaas: zoek bij het combineren van deze stijl naar scherpere kazen met voldoende intensiteit om bestand te zijn tegen de gedurfde en rijke smaken van klassieke Barley wines. Denk aan Stiltons en andere blauwe kaas-variaties.
Dessert: Wanneer Barley wines op tafel staan, is het tijd om de meest gewaagde en rijkste gerechten uit te breken