Jackie O’s Coconut Champion Ground (2022)
Rondom de brouwerij van Jackie O’s luisteren ze veel naar reggae, drinken ze behoorlijk wat koffie en zijn ze toegewijd aan hun barrel aging programma. In 2015 hadden ze eenmalig een Imperial Stout die bijna een jaar in vaten heeft gerijpt. Deze vaten hadden een rijk chocolade- en vanillekarakter, maar hadden een boost nodig. Na het rijpen zorgde de conditionering van hopen geroosterde kokos en Jamaicaanse Blue Mountain Coffee voor een rijke tropische ervaring.
Imperial Stout
De Imperial Stout is het sterkste in alcohol en body van de stout biersoort. Zwart van kleur, een typisch extreem moutige smaak/geur met een vol en zoet moutig karakter.. De bitterheid komt van de geroosterde mouten en hoptoevoegingen.
Barrel Aged
Barrel aged betekend: Vatgerijpt. Dit houdt in dat het desbetreffende bier in gebruikte of ongebruikte houten vaten is gedaan om langere tijd te laten rijpen. De vaten zijn eerder meestal gebruikt om spirits in te laten rijpen. De geuren en smaken van de sterke drank en van het hout zullen in het bier trekken waardoor complexe smaakpaletten ontstaan. Voorbeelden van dranksoorten die veel gebruikt worden zijn: Whiskey, Bourbon, Congac, Tequila maar ook wijnen en port worden regelmatig gebruikt om bier op te laten rijpen. Soms worden ook ongebruikte vaten gebruikt om vooral de houttonen van het vat in het bier te krijgen. Eikenhout is hier een bekend voorbeeld van.
Jackyo’s Brewery
Jackyo’s Brewery is een Brouwerij gevestigd in Athens (Ohio, VS) en is opgericht in 2005. Jackyo’s Brewery is gespecialiseerd in brouwtechnieken die traditionele methoden doen herleven gecombineerd met hedendaagse invloeden en elementen.
“We strive to brew one of the most diverse beer portfolios in the country, with a detailed and unique focus on barrel & wood aged beers, wild ales, and blending.”