Jackie O’s Endolith
Op bourbon gerijpte gerstewijn, gebrouwen met Maris Otter, München, bruine suiker en veel karamelmout. Tien malts, een lange kooktijd en vatrijping kwamen samen om een complexe gerstewijn te creëren met tonen van rijke karamel, oolong-thee, bruléed-suiker en goed gerijpte alcohol.
Barley Wine
De Barley Wine, of in het Nederlands: Gerstewijn is vaak stevig bier met een alcohol percentage van 10% of meer. De kleur varieert van amber tot donker bruin. Barley Wines zijn vaak lichtromig en moutig van smaak met tonen van biscuit, karamel, noten en/of gedroogd fruit. Het koolzuurgehalte is relatief laag en door het hoge alcoholgehalte ontstaat er vaak weinig schuim. Barley wine is erg geschikt om te laten rijpen als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt.
Barrel Aged
Barrel aged betekend: Vatgerijpt. Dit houdt in dat het desbetreffende bier in gebruikte of ongebruikte houten vaten is gedaan om langere tijd te laten rijpen. De vaten zijn eerder meestal gebruikt om spirits in te laten rijpen. De geuren en smaken van de sterke drank en van het hout zullen in het bier trekken waardoor complexe smaakpaletten ontstaan. Voorbeelden van dranksoorten die veel gebruikt worden zijn: Whiskey, Bourbon, Congac, Tequila maar ook wijnen en port worden regelmatig gebruikt om bier op te laten rijpen. Soms worden ook ongebruikte vaten gebruikt om vooral de houttonen van het vat in het bier te krijgen. Eikenhout is hier een bekend voorbeeld van.
Jackyo’s Brewery
Jackyo’s Brewery is een Brouwerij gevestigd in Athens (Ohio, VS) en is opgericht in 2005. Jackyo’s Brewery is gespecialiseerd in brouwtechnieken die traditionele methoden doen herleven gecombineerd met hedendaagse invloeden en elementen.
“We strive to brew one of the most diverse beer portfolios in the country, with a detailed and unique focus on barrel & wood aged beers, wild ales, and blending.”