De Moersleutel Canelés
De canelé (of cannelé) is een traditioneel Frans gebakje uit Bordeaux met een zacht custard-centrum op smaak gebracht met vanille en rum, en een knapperige gekarameliseerde korst. Omdat vanille het favoriete ingrediënt van Rob is, moesten we van deze heerlijke traktatie een rijke donkere stout maken. Door het te vriesdestilleren, hebben we de rum-, vanille- en karamelsmaak geïntensiveerd en een prachtige 17% sipper gecreëerd. Het beste geserveerd op een temperatuur van 12 C.
Brouwerij de Moersleutel
Brouwerij de Moersleutel, bestaande uit 4 broers, zijn na het behalen van hun studie begonnen met brouwen in een kleine brouwerij van hun vader. Hier werd de eerste Imperial Stout gebrouwen. Maar niet zomaar één.. een barrel blend (een blend van de stouts Motor Olie en Je Moer) die erg goed beviel onder de beer geeks. Na veel Imperial Stouts en Barrel Aged bieren later, worden ze gezien als één van de beste in de wereld en misschien wel de beste van Nederland.